I MIT RETTE ELEMENT

Kender I det, at man starter med at få en ide til noget. Men når man så arbejder sig igennem, ender ideen med at udfolde sig til noget helt andet?

Da jeg startede på dette blogindlæg, var min intention at lave en liste med de sidste 5-10 bøger jeg har læst. Min intention var at inspirere jer til nye bøger, hvis nogle sad og manglede en god bog.

Da jeg så var næsten færdig, gik det op for mig, at dette indlæg for mig handler om, hvilke begrænsninger, vi sætter op for os selv samt at finde ind til vores rette element. (Også de ting som vi måske tidligere har afskrevet pga. vores begrænsninger – for mig læsning.)

Jeg ELSKER at læse. Det slog mig i dag, imens jeg sidder og læser den seneste bog, jeg har taget hul på. (Og som jeg faktisk næsten allerede er done med.) Jeg har tit funderet over, hvad mit rette element er. Ikke at vi mennesker kun har et. Jeg har selv flere – vinterbade og saunagus, være i naturen, gå aftentur i sommerregn på en nyslået græsplæne osv. Men i dag gik det op for mig, at det faktisk også er at fortabe mig fuldstændig ind i en bog og dens univers.

Da erkendelsen ramte, begyndte jeg at grine. Sagen er nemlig den, at jeg aldrig har været god til hverken at stave eller læse. Fra min 4. klasse og fremefter gik jeg på læse/stave klinik på skolen og blev taget ud af vores alminelige dansktimer. (Det er da dog ikke noget at sige til, når det I Thy, hvor jeg kommer fra, hedder ”en hus” mm. 😉 ) Jeg var også en af de få elever i klassen, som fik special-diktat, da selv det laveste niveau var for svært. Jeg har altid elsket historier og bøger, men jeg har altid hadet læsning – især i skolen, da jeg slet ikke kunne følge med.

Mit helt store vendepunkt kom faktisk først i 10. Klasse på efterskole, hvor min dansklære introducerede mig til teenagebøger hvis sværhedsgrad svarede til mit niveau. På under en måned havde jeg pludselig læst 2 bøger. (Hvilket absolut ikke var normalen for mig.)

Senere hen blev bøger en uundværlig del af min hverdag. Især Harry Potter blev slugt en efter en i perioden, hvor min bonusfar var ramt af kræft. Pludselig var bøgerne ikke en pligt men et helt andet univers jeg kunne flygte ind i, når det hele blev for svært at håndtere.

Bøgerne gik også fra at være noget, jeg ALDRIG bruge penge på, til at fylde mine hylder i lejligheden. En gang imellem tog det måske også lidt overhånd, som da jeg rejste rundt i Thailand. Inden turen havde jeg lovet mig selv, at jeg ikke ville købe alle mulige bøger, som jeg så ofte kommer til. Det holdte selvfølgelig ikke. Og da jeg ramte dansk jord, var det med backpacker-tasken fyldt med 9 bøger. (Ups.)

Jeg elsker stadig mine Harry Potter bøger, men også alle mulige andre genre. Den bedste følelse, for mig, er, når en bog fanger mig med det samme og opsluger mig, så det næsten er fysisk umuligt for mig at lægge den fra mig. Jeg elsker at have en fysisk bog i hånden. At dufte til dens sider, at vende den næste side og med spænding vente på, hvad der så sker, er noget helt specielt for mig.

I skal dog ikke snydes for de sidste bøger, jeg har læst. Alle sammen rigtig gode bøger på hver deres måde, og som jeg varmt kan anbefale.

My Sister’s Keeper

 

TIME TO RISE

 

THE WEDDING

 

Dancing the DREAM

 

KANINJÆGEREN

 

BIG MAGIC

 

Jeg vil elske at høre fra dig, så skriv endelig en kommentar. Hvad er dit/dine rette element/er og hvilke begrænsninger sætter du op for dig selv som gør, at du ikke udforsker?

 

Hej du….. Hvis du har lyst til at se flere hverdagsbilleder og følge mig, så kig med på min INSTAGRAM, hvor jeg løbende deler glimt af min hverdag som Expat i Indonesien samt mine små projekter og rejser rundt i verdenen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate