JETLAGGED – OG MEGET TRÆT

Jeg har aldrig rigtig døjet med jetlag efter en lang flyvetur. Den eneste gang jeg for alvor havde jetlag var tilbage i 2009 efter hjemkomsten fra USA. Jeg har altid fået at vide, at når man flyver fra vest mod øst, er risikoen for jetlag værst. Hvilket jeg også selv kan skrive under på.

Jeg har rejst en del i Sydøst Asien. Og imod alle ods har jeg aldrig oplevet jetlag – sådan for alvor. Jeg har været træt ved ankomst og har alligevel ikke kunnet sove den første nat. Men det har typisk også været det.

Jeg har en teori om, at grunden til mit manglende jetlag (trods flyveretningen) er, at jeg er på ved ud at rejse. Jeg er simpelthen så spændt på at skulle af sted – bare mig og min backpack – at jetlaget slet ikke når at ramme. Hvilket er vildt lækkert, efter som jeg brugte det bedste af en uge på at vende mit døgn rundt efter turen hjem fra USA.

I dag kan jeg så konstatere, at min teori (i hvert fald hvad angår mig) holder stik. Og denne gang er det absolut ikke til min fordel.

Vi kom hjem lørdag morgen og pt. er kl. 03.51 natten til torsdag, og jeg kan stadig ikke sove. De første par nætter undrede jeg mig, for jeg plejer jo ikke lide af jetlag. Lige indtil der pludselig gik et lys op for mig. Jeg har for første gang nogensinde fløjet til Indonesien for at flyve ”hjem”. Jeg bor her nu. Så selvom jeg glædede mig rigtig meget til at komme hjem, så var jeg ikke på vej på en spændende backpacker tur. Jeg var på vej hjem. Hvilket åbenbart udgjorde en kæmpe forskel.

Jeg har indtil videre prøvet alt fra magnesium og melatonin til lavendel olie under fusserne og meget andet uden held. I DK var min udfordring, at det blev mørkt alt for sent, at jeg selv var alt for sent oppe og at det var alt for varmt at sove. Nu kører jeg DK-sengetider (hvilket ikke er smart, når vi er 5 timer foran her) og jeg skal op kl. ca. 05.45.

Hvad gør i andre, når I har jetlag og hvordan vender I jeres døgn rundt igen. Gode råd tages imod med kyshånd.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate