FRYGTEN FOR AT BLIVE VALGT FRA

Sapa, Vietnam

Jeg ved ikke med jer? Men selvom jeg egentlig helst ikke vil være ved det, så kan jeg ikke løbe fra, at have frygt for at blive valgt fra gemt i mig.

Vores forhold er et finurligt et af slagsen. Lidt en blanding af en gammel ven, jeg kun kender alt for godt. Vi er egentlig vokset i hver vores retning, men på nogle områder hjælper hun mig til at passe ind. Det er dog ikke altid, at jeg føler, at hun vil mig det bedste. Men i bund og grund ved jeg godt, at det vil hun. Hun er blot styret af frygt. Kender ikke til andet end at forsøge at passe ind i det velkendte, da alt andet er potentielt farligt. Og der skal vi jo for guds skyld ikke bevæge os ud.

Frygten ligger ofte og ulmer i baggrunden. Og lige som jeg havde glemt, at den eksisterede, så titter den frem og viser sig igen. Ofte er det, når andre vælger dem selv til, og det dermed medføre, at jeg må undvære.

Vi har nu været i Surabaya i knap en uge. Og hvilken uge er det blevet til. På lidt godt jysk kan jeg sige, at jeg føler mæ sku lidt blæst omkuld. Det har været en stor omvæltning at flytte hertil, selvom jeg efterhånden føler mig velbevaret i Indonesien og Sydøst Asien. Én ting er at backpacke rundt i Asien, en anden ting er at flytte til en okay stor industriby (læs 5 – 7 mio. Indbyggere). En by hvor fortov fortov er en mangelvare, hvor man skal tage taxa rundt til alt. Hvor en tur ud at handle sagtens kan tage 3 timer, da der er trafik til og fra. Alle varerne står skrevet på Indonesisk, og langt fra alle kan Engelsk mm.. Så man kan vist rolig sige, at jeg er kommet ud på lidt af et eventyr.

I må endelig ikke misforstå mig. Jeg elsker, at jeg har fået denne spændende mulighed, og jeg er dybt taknemlig.

Det har også været en rimelig vild start for Martin. Han fik sin ilddåb dagen efter vi landede med at blive hentet kl. 7.00 dagen og kørt på arbejde. Så der er ingenting at sige til, at han også er træt og trænger til at få sin søvn.

Dog valgte han i aften, da jeg var ude med de andre expat-kvinder, at skrive, at han tog gæsteværelset. Han havde brug for at få sovet ud, hvilket mig logiske hjerne udmærket godt kan forstå. Jeg kender til vigtigheden af at lytte til sine behov, så selvfølgelig skal der være plads til hans behov. Det var frk. ”jeg bliver valgt fra” bare ikke helt enige i. Med det samme jeg så beskeden, mærkede jeg et stik indeni. Jeg blev ked, havde pludselig ikke lyst til noget som helst, og jeg havde endda haft en af de bedste fødselsdage nogensinde. Så der var ingen grund til den tristhed, der pludselig opslugte mig.

Men det gjorde den. Og med et gik jeg fra at være ked til skuffet, forurettet og sur. Jeg fik tanker i hovedet som ”Jeg kan jeg da bare tage gæsteværelset i morgen, hvis det skal være med den på. (Læs: Total tøsefornærmet og barnagtigt)

Efter noget tid gik det så op for mig, at jeg følte mig valgt fra. Hvilket jeg jo indirekte også var. Men det var jo kun fordi, at han havde valgt sig selv til, hvilket jeg ofte opfordre ham til. Og som han selv har sagt mange gange, så bliver han umedgørlig og tvær, hvis han ikke er veludhvilet og frisk.

For mig handler det også om, at jeg fx i dette tilfælde til hver en tid vil vælge, at sove sammen og ikke hver for sig. Og det gør mig ked af det, når han så vælger noget andet end det, jeg ville vælge (Hvis det giver mening?)

En ting jeg har lært på min rejse hertil, hvor jeg er i dag, er, at alt kommer op af en årsag. Jeg ser derfor dette som et tegn til, at jeg har noget jeg skal have kigget på. Det er et område, jeg er klar til at anerkende, acceptere, føle og så slippe igen. Samtidig tror jeg også på, at det er et fint lille vink med en vognstang om, at jeg skal give mig selv omsorg og kvalitetstid (Her taler jeg ikke blot at tage en tur til massør og forkæle mig selv, men virkelig være der for mig selv).

Jeg har haft så travlt med at få os ordentligt på plads, sørge for at vi har masse af mad i huset, skabe et netværk mm., så jeg har bl.a. slet ikke været nede på yogamåtten i lang tid, hvilket er en af det ting, jeg virkelig holder af.

Så i morgen kommer dagen til at stå på mig-tid. Jeg vil tage mig en date med yogamåtten og lækker mad.

Hvornår og i hvilke forbindelser kigger din frygt frem? Og lader du dig styre af den eller er det dig, der har styringen?

Hej du….. Hvis du har lyst til at se flere hverdagsbilleder og følge mig, så kig med på min INSTAGRAM, hvor jeg løbende deler glimt af min hverdag som Expat i Indonesien samt mine små projekter og rejser rundt i verdenen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate