DE HISTORIER VI FORTÆLLER OS SELV

Walking the path

Jeg kender det kun alt for godt. Det der med ikke at få noget gjort, selvom jeg egentlig godt ved, at det tjener mit bedste.

Jeg har tilmed opdaget, at jeg er slem til at “bebrejde” mine omstændigheder for mine “fiaskoer”. (Jeg er begyndt at tro på, at der i virkeligheden ikke findes fiaskoer men blot læringer) Fx. begyndte jeg at ryge fast igen, da min far døde. Og svaret til, hvorfor jeg ikke kunne holde mit rygestop var: “Det var min fars begravelse og hele min familie stod og røg omkring mig.” Jeg har faktisk givet hans dødsfald skylden for, at jeg faldt i igen. Ligeledes har jeg bebrejdet andre episoder og oplevelser i mit liv for de valg/fravalg jeg har gjort mig.

Erkendelse:  mange af de ting og opfattelser jeg har, er i virkeligheden historier, jeg fortæller mig selv. Og faktisk er de ikke alle sande. Hvis det giver nogen mening.

Jeg er rigtig slem til at sætte alt i systemer og sætte alt for mange regler op omkring ting. Så i mange tilfælde ender jeg faktisk med at spænder ben for mig selv før, jeg overhovedet er begyndt. Fx hvis jeg skal gå en tur, så skal jeg jo min. gå 5 km. ellers kan jeg jo lige så godt lade være. Jeg skal også helst gå ned til vandet, og når jeg nu er nede ved vandet, så skal jeg jo også helst svømme. Og jeg skal svømme som min. 10 baner, for ellers er det jo heller ikke godt nok. Og det selvom jeg faktisk ikke har lyst til at svømme og bare gerne vil lidt ud.

På den måde bygger jeg så mange forhindringer op for mig selv, at jeg ikke for det gjort. Og sådan har jeg det med rigtig mange ting.

Men som en meget klog person engang sagde til mig (mere end én gang): ”Anerkendelse er 80 % og så skal resten nok komme, så længe du bare har bevidstheden på det”.

Jeg er langt fra perfekt, og jeg ”falder” stadig i. Men jeg kan mærke, at det virkelig hjælper mig, at være bevidst om:

– Hvilke historier jeg fortæller mig selv
– Om jeg sætter regler og rammer op

Når jeg tager mig selv i at fortælle mig selv en historie, stopper jeg op, og flytter mine tanker hen i et mere positivt perspektiv.

Hvilke historier fortæller I jer selv, og hvordan skaber I mere frihed for jer selv?

Hey You….. Hvis du har lyst til at se flere hverdagsbilleder og følge mig, så kig med på min INSTAGRAM, hvor jeg løbende deler glimt af min hverdag som Expat i Indonesien samt mine små projekter og rejser rundt i verdenen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate