DYKNING – EN HELT NY VERDEN

Dykning

Jeg ved ikke med jer, men da jeg var yngre, var jeg nærmest frygtløs. Der var ikke det træ, der var for højt eller de bølger, der var for vilde til at lege i (ofte til stor rædsel for min nabo, som jeg ofte ved at give et hjertetilfælde). Jeg er vokset op nær Vesterhavet, så især vand har altid været en stor og vigtigt del af mit liv.

I takt med at jeg blev ældre ændrede denne frygtløshed sig dog markant. Ikke fordi jeg er en dissideret bangebuks, men der er visse ting, jeg bare ikke synes, er behagelige. Fx hvis jeg er med ude på en båd og man har mulighed for at hoppe i vandet, er jeg vitterlig ved at skide i bikini trusserne. Tanken om, at jeg ikke at kan se, hvad der er under mig, og hvad der potentielt kan bide mig i tæerne.

I 2014 begyndte jeg at rejse for mig selv for første gang i mit liv.  En af de ting jeg besluttede mig var, at jeg skulle se min. en af mine frygte i øjnene. På den tur blev det til klippeudspring fra 11 meters højde (du tænker måske, at 11 meter ikke er det store. Men det er det, når man lider af big time højdeskræk, og man skal klatre op af klippevæggen blot for at få lov til at springe).

Året efter endte jeg med at tage til Thailand i 5 uger. Her tilbragte jeg den første del af ferien på paradisøen Koh Tao. Hele kajen var spækket med lokale fra de mange dykker resorts, som ville hamstre os. Jeg havde ingen planer om at dykke, da jeg som sagt at hunderæd for vandet. Men jeg blev lokket af en fra Bans Dive Resort med lovning på danske instruktører.

Og jeg må tilså, at det er til dato en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv.

Jeg begyndte på mit Padi Open Water kursus (Padi dykker certifikat, hvor du må dykke ned til 18 meter) med den instilling, at det blot var for at se min frygt i øjnene. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville blive fuldstændig bidt af det. Det er stadig noget af det mest fantastiske jeg ved. At komme ned under vandet og bare svømme nærmest vægtfri og nyde synet af en helt ny og ukendt verden.

Siden da er det både blevet til Advance og Nitrox certifikat. Jeg har dykket flere steder i både Thailand og Indonesien. Og for hver gang jeg er afsted, så elsker jeg det mere og mere.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale at prøve at dykke. Og til de af jer der overvejer dykkercertifikat, kan jeg anbefale at gøre det på Koh Tao. Der er ikke alt for meget at se, hvilket jeg synes var godt. Det hele var så storslået første gang, at jeg havde svært nok ved at koncentrere mig.

Hvis I derimod gerne vil have nogle flottere divesits, så kan jeg varmt anbefale Nusa Lembongan lidt udenfor Bali. Jeg havde et fun dive på Manta Point, som nok er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. På dagen var der en kurvestrøm, hvilket gjorde at jeg lå og vuggede fra side til side. Alt i mens jeg var omringet af 15 meget store Manta Rays, der svømmede rundt om mig, som om jeg slet ikke eksisterede.

Så hvis I har mulighed for det, book flybilletten, tag af sted og dyk, Dyk, DYK….

Hej du….. Hvis du har lyst til at se flere hverdagsbilleder og følge mig, så kig med på min INSTAGRAM, hvor jeg løbende deler glimt af min hverdag som Expat i Indonesien samt mine små projekter og rejser rundt i verdenen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate