NÅR GAMLE VANER TAGER OVER (OVERHÅND)

Sunde snacks

Kender I det, at man kan falde i en gammel vane uden at opdage det? Samtidig undre man sig over, hvorfor man er så energiforladt og ikke har lyst til noget?

Det skete så for mig for nylig. Selvom jeg måske ”burde” have set årsagen til min manglende energi, så er den gået min næse total forbi.

Tilbage i januar 2014 begyndte min rejse imod at slutte fred med maden. Jeg havde tilmeldt mig den skønne Karolina Kærsners ”Finally Fit” forløb. Hovedårsagen ud af til var at få mere energi og balance. Men inderst inde ville jeg bare gerne af med de ekstra kg.

Efter en periode på over et år med alt for mange byture (LÆS: i byen hver weekend, både fredag og lørdag og nogle gange i løbet af ugen) samt dertilhørende junkfood, var der sneget sig et par kg for meget eller 10 på.

Selvom det ikke går hånd i hånd med alkohol, var der næsten ikke den kur, jeg ikke havde prøvet. Dette medføre, at der i perioder var mange madvarer, der kom i “forbudt-kategorien”.

I dag har jeg et helt anderledes forhold til mad, hvilket jeg er taknemmelig for. Der er ikke mere noget, der er forbudt, og jeg spiser præcis, hvad jeg har lyst til. Samtidig er jeg blevet meget mere bevidst om, hvad der giver mig energi, og hvad der har den modsatte effekt.

Jeg tror også på, at der ikke er én rigtig kostretning for alle, da vi jo alle er forskellige som mennesker og dermed også har forskellige behov.

Et par af de ting som min krop helst ikke skal have for meget af er sukker og koffein. Så det holder jeg mig generelt væk fra, uden dog at være fanatisk. Så hvis jeg har lyst til en Caramel Frappe fra Starbucks, så holder jeg mig ikke tilbage.

Til min store overraskelse kan man ikke få bland selv slik i Surabaya. Dette plejede at være min guilty pleasure derhjemme en gang imellem (LÆS: køber en kæmpe pose og spiser, til jeg vitterlig ikke kan mere). Deres slik er generelt ikke særlig godt her, hvilket man skulle tro, var en god ting. Så er det da slut med det. Men nej…

En af mine gamle vaner, som har fulgt mig igennem det meste af mit voksenliv er, at jeg godt kan lide at hygge på godt gammel dansk (LÆS: se film og snacke). Det elsker min kæreste også. Forskellen på ham og mig er dog, at han kan spise lige, hvad han vil uden, at det påvirker ham. Min “skønne vane” har jeg oplevet, er blevet forstærket big time efter vi er flyttet. Men da jeg ikke har kunnet få min sædvanlige blanding af lakridser nede fra Kvickly, har jeg måtte sørge alternativer.

Det er så blevet Kinder Bueno. Til de af jer der ikke kender den, så se billedet nedenfor.

Kinder bueno

Det gør det heller ikke bedre, at den koster under det halve af, hvad den koster derhjemme. Så I kan nok godt regne ud, hvordan det er gået for mig.

Især siden nytår og til nu har jeg været SÅ energiforladt, og jeg har slet ikke kunnet forstå hvorfor. Men i dag gik det op for mig, hvor mange Kinder Bueno og andre søde sager, jeg egentlig har spist. Og så giver det pludselig god mening, at jeg har haft det, som jeg nu har.

Så nu er det vist på tide at skifte den ud med en god kop te eller matcha latte og lidt sundere snacks, så det ikke tager overhånd.

Hvilke gamle vaner har du, som ikke tjener dig mere? Og hvordan er du opmærksom på dem, så de ikke lige pludselig får lov til at styre showet?

Hej du….. Hvis du har lyst til at se flere hverdagsbilleder og følge mig, så kig med på min INSTAGRAM, hvor jeg løbende deler glimt af min hverdag som Expat i Indonesien samt mine små projekter og rejser rundt i verdenen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate